ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΝΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΧΑΝΑ

nor_traxanas_anoigma

Τα είδη του τραχανά

ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΕΝΤΟΥΛΑΣ

Σε γενικές γραμμές, οι τραχανάδες χωρίζονται σε σταρένιους ή αλευρένιους, ανάλογα με το αν είναι από σιτάρι ή αλεύρι (ή/και σιμιγδάλι), και σε γλυκούς ή ξινούς, ανάλογα με το είδος του γάλακτος με το οποίο ζυμώνονται.

ΠΕΡΙ ΝΗΣΤΕΙΑΣ

nor_nistia

Νηστίσιμα και νόστιμα

Γαστρονόμος

Παγκόσμια αποκλειστικότητα του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού, η νηστεία είναι ένας ολοκληρωμένος και σοφός διατροφικός κώδικας. Tο αντίπαλον δέος της ακατάσχετης ρυπαροφαγίας των ημερών. Κι έχει, βέβαια, τη νοστιμάδα της!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

img_0497-edit

Η νηστήσιμη μαγειρική του Αγίου Ορους

ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΕΝΤΟΥΛΑΣ

Πληθωρική, πολυσυλλεκτική, και όμως λιτή και με ξεκάθαρη μεσογειακή ταυτότητα. η αγιορείτικη κουζίνα βασίζεται στο λάδι, στα χόρτα, στα όσπρια, στο ψάρι και στα θαλασσινά, χρησιμοποιεί άφθονα μυρωδικά και μπαχαρικά, αξιοποιεί τεχνικές παλιές και καινούργιες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ