ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Ψάριστον: Ψαρομάγαζο περιωπής

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Εστιατόρια, Ψαροταβέρνες/Ουζερί, Ελληνική Κουζίνα, € € €, Βόρεια

Ποιος θα το ‘λεγε ότι 18 χρόνια μετά, το Ψάριστον του Βασίλη Ακρίβου θα κρατούσε σταθερά μια θέση στο top 10 των καλύτερων ψαρομάγαζων της Αθήνας.

Η θέση: Off Broadway, σε μια συνοικία στο Νέο Ηράκλειο.

Η ατμόσφαιρα: Ένα μαγαζί sui generis, με ότι να ‘ναι ντεκόρ, κι ελάχιστες εικαστικές παρεμβάσεις από την εποχή που υπήρξε μαραγκούδικο.

Το φαγητό: Δημιουργικός χωρίς ψυχαναγκασμούς είναι ο Ακρίβος, ποιοτικά σταθερός, και με αυτοπεποίθηση – έχει εμπιστοσύνη στη μπριγκάντα του και το μαγαζί δουλεύει ρολόι. Από τη Σκύρο, τον Άη Στράτη και τη Λήμνο, από παραγαδιάρηδες, κι από όπου έχουν αλιεύματα στέλνουν στο Ψάριστον. Οι τυχερές ψαριές περιλαμβάνουν αστακούς, στρείδια, γαϊδουροπόδαρα, κωλοπαίδες (καραβίδες με μεγάλα χέρια και μαλακό κέλυφος). Το καπνιστό βουτυρόψαρο τυλιγμένο σε φύλλο shiso, που αλιεύεται στις θάλασσες του Bορρά, αν και από τις ελάχιστες εξαιρέσεις εισαγόμενων προϊόντων, είναι μεζές εκπληκτικός. Η σαλάτα με kale και καβούρι, και με σάλτσα τσίλι και μάνγκο, είναι μια εξωτική γευστική δροσιά, κι από την άλλη το συμιακό γαριδάκι πασπαλισμένο με φρέσκο τζίντζερ μια γαργαλιστική λιχουδιά.

Οι τολμηροί θα βρουν εδώ τον γαστρονομικό παράδεισό τους. Ο Ακρίβος τηγανίζει την ταραμοσαλάτα – μα τι άρωμα -, βάζει στις γαρίδες σαγανάκι γκοργκοντζόλα αντί για φέτα και σάλτσα κίμτσι – σατανική ιδέα -, κάνει τα νουντλς με χέλι, με παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος να μοιάζουν με καρμπονάρα (!). Κι αν στα νουντλς συμφωνούμε με την κρέμα γάλακτος, σίγουρα στη γαριδομακαρονάδα έχουμε αντιρρήσεις.

Ο λογαριασμός: 25-35€/άτομο χωρίς κρασί, ψάρια Α 75€/κιλό, ψάρια Β 50€/κιλό.

Η κάβα: Και με ούζο ταιριάζουν τα πιάτα του, αλλά και με κρασί από την μικρή λίστα με ελληνικές ετικέτες.

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά 13:00- 01:00, Κυριακή 13:00-19:00.

Ψάριστον,
Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο,
 
Τ/210-28.50.746.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ