To «θαλασσινό» λάδι του Kώστα Πρωτούλη

To «θαλασσινό» λάδι του Kώστα Πρωτούλη

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

50 χρόνια εμπειρία, υπεραιωνόβια λιόδεντρα και η σωστή διαχείριση του καρπού από τον Κώστα Πρωτούλη δίνουν ένα από τα πιο αξιόλογα ελαιόλαδα της Ελλάδας.

Η ιδιαίτερη ποικιλία Κολοβή που καλλιεργείται στη Λέσβο, τα δύσκολα χώματα, η πλούσια αυτοφυής βλάστηση, τα αρωματικά βότανα και η εγγύτητα στη θάλασσα διαμορφώνουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του χρυσοπράσινου, λεπτόρρευστου και αρωματικού αγουρόλαδου, που χαρακτηρίζεται ελαφρύ, ευκολόπιοτο και δεν καίει τον λαιμό. 50 χρόνια εμπειρία έχει η οικογένεια του Κώστα Πρωτούλη, ξέρουν να φτιάχνουν καλό λάδι. Τρεις γενιές αυθεντίες που αρχικά ασχολήθηκαν με τη μεταποίηση και στη συνέχεια, από το 2000, και με την τυποποίηση. Ο Κώστας λειτουργεί πλέον την επιχείρηση με τους δυο γιους του, τον Γιάννη και τον Παράσχο, και μαζί φροντίζουν τα ξηρικά υπεραιωνόβια λιόδεντρα που καλλιεργούν βιολογικά στο ορεινό Πλωμάρι.

To «θαλασσινό» λάδι του Kώστα Πρωτούλη-1

Καθοριστικής σημασίας η σωστή διαχείριση της ελιάς: αυθημερόν ελαιοποίηση σε ελεγχόμενα χαμηλές θερμοκρασίες, σε σύγχρονα μηχανήματα στο καινούργιο εργοστάσιο, που λειτουργεί από το 2005 σε ένα από τα παλαιότερα λιοτρίβια του νησιού, ιδρυθέν το 1928. Παράγουν 1.000 τόνους ελαιόλαδο ετησίως, που εμφιαλώνεται σε τέσσερις τύπους: Αγουρέλαιο, Έξτρα Παρθένο (οξύτητα 0,5), Έξτρα Παρθένο Βιολογικό (οξ.


Πληροφορίες: Τρίγωνας, Λέσβος, Τ/22520 -32.100, 22520-92.290. Τα ελαιόλαδά τους τα προμηθευόμαστε με τηλεφωνική παραγγελία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή