Δροσερή κρέμα με γιαούρτι και φράουλες

Δροσερή κρέμα με γιαούρτι και φράουλες

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Προετοιμασία: 30΄ Αναμονή: 5-6 ώρες 

Υλικά (για 5-6 μερίδες)

  • 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και πλυμένες
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 3 φύλλα ζελατίνης (συνολικό βάρος 5 γρ.)
  • 800 γρ. γιαούρτι αγελάδος, πλήρες

Για το σερβίρισμα

  • 300 γρ. φράουλες, καθαρισμένες, πλυμένες και ψιλοκομμένες

 

Διαδικασία

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε για 5-6 λεπτά, να μαλακώσουν.

Παράλληλα, πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα 200 γρ. φράουλες με την άχνη.

Αδειάζουμε το 1/3 από τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι και τον ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τον υπόλοιπο πολτό τον διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστούμε.

Στύβουμε τις ζελατίνες, που θα έχουν πλέον μαλακώσει, και τις ρίχνουμε στον ζεστό πολτό φράουλας, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά.

Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά μπολ ή ποτήρια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, μέχρι να κρυώσουν οι κρέμες, και όταν πρόκειται να σερβίρουμε, περιχύνουμε με τον υπόλοιπο πολτό φράουλας και γαρνίρουμε με τις ψιλοκομμένες φράουλες.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή