Γαστρονόμος: Το γιορτινό συνταγολόγιο των Χριστουγέννων

Γαστρονόμος: Το γιορτινό συνταγολόγιο των Χριστουγέννων

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Άγγελος Ρέντουλας, αρχισυντάκτης του Γαστρονόμου, μιλάει στο ραδιόφωνο του Σκάι και τη Χριστίνα Βίδου για το τραπέζι των Χριστουγέννων.

Αφιέρωμα Χριστούγεννα στο σπίτι 


Το πιο γιορτινό τραπέζι της χρονιάς είναι οικογενειακή υπόθεση. Μαζευόμαστε από το πρωί στο σπίτι και μαγειρεύουμε τις συνταγές της Νένας Ισμυρνόγλου.

Γαστρονόμος: Το γιορτινό συνταγολόγιο των Χριστουγέννων-1

Στο γιορτινό τραπέζι 

Πλούσιες σαλάτες, γιορτινές σούπες, πρωτότυπες τάρτες αλλά και όρνιθα γεμιστή με κιμά και ξηρούς καρπούς και αρνί με ρόδια, κυδώνια και σάλτσα από κόκκινο κρασί, οι πρωταγωνιστές στο γεύμα.

Γαστρονόμος: Το γιορτινό συνταγολόγιο των Χριστουγέννων-2

Το ψωμί των Χριστουγέννων 


Μικρά και αρωματικά χριστόψωμα από τη Μύκονο. Τα φτιάχνουν οι νοικοκυρές για να τα φάει η οικογένεια ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Γαστρονόμος: Το γιορτινό συνταγολόγιο των Χριστουγέννων-3

Πρωτότυπες πίτες από τη μακρινή Γεωργία για τις γιορτές 


Η Madona Nikoleishili και η Nino Nizharadze ανοίγουν φύλλο και μας εντυπωσιάζουν με τα κατσαπούρι με δύο τυριά, τα πιροσκί με κιμά αλλά και την άτσμα (τυρόπιτα με φύλλα βραστά).

Γαστρονόμος: Το γιορτινό συνταγολόγιο των Χριστουγέννων-4

Η γαρνιτούρα της εποχής 


Τα ρόδια ταιριάζουν στις σαλάτες με λάχανα και μαρούλια αλλά μεταμορφώνονται και σε φίνες σάλτσες για τα «καλά» μαγειρέματα.

Γαστρονόμος: Το γιορτινό συνταγολόγιο των Χριστουγέννων-5

Ψαροφαγία από τον καλύτερο του είδους 


Γιορτινά λινγκουίνι με αυγοτάραχο δια χειρός Λευτέρη Λαζάρου. Ο αστεράτος σεφ μας δείχνει τα μυστικά του εκλεκτού ελληνικού προϊόντος.

Γαστρονόμος: Το γιορτινό συνταγολόγιο των Χριστουγέννων-6

Η γαλοπούλα του Αστέριου


Φίνα γλασαρισμένη με σάλτσα μανταρινιού, gravy και στο πλάι της γέμιση με πλιγούρι, κάστανα και συκωτάκια. Αυτή είναι η γαλοπούλα του 2017.

Γαστρονόμος: Το γιορτινό συνταγολόγιο των Χριστουγέννων-7

Για την όρεξη 


Οι σεφ ετοίμασαν απλούς, γρήγορους και λαχταριστούς μεζέδες για παντός είδους γιορτινά καλέσματα.

Γαστρονόμος: Το γιορτινό συνταγολόγιο των Χριστουγέννων-8

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα 


Ανάβουμε τα φωτάκια του δέντρου, παίζουμε επιτραπέζια και απολαμβάνουμε ζεστά ροφήματα με φρούτα του δάσους, γάλα καρύδας, σοκολάτα, καφέ, ρούμι και κονιάκ.

Γαστρονόμος: Το γιορτινό συνταγολόγιο των Χριστουγέννων-9

Βόλτα στο χωριό 


Στο σπίτι της Θεοδώρας Κλείτσου στρώνουμε το πηλιορείτικο τραπέζι με πέντε συνταγές της γιορτής. Χοιρινό με κάστανα και κυδώνια, σαλάτα με πετιμέζι, τηγανιά πηλιορείτικη, πρασοτυρόπιτα και γλυκό του κουταλιού φιρίκι.

Γαστρονόμος: Το γιορτινό συνταγολόγιο των Χριστουγέννων-10

Τα νόστιμα ξινά 


Σαλάτες με πρασινάδες, μανιτάρια, αλλαντικά, χουρμάδες αλλά και κοπανιστή. Τα συνοδεύουμε με φρούτα όπως τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια αλλά και μήλα και αχλάδια.

Γαστρονόμος: Το γιορτινό συνταγολόγιο των Χριστουγέννων-11

Οι τάρτες ανεβαίνουν επίπεδο 


Γίνεται τάρτα χωρίς κρέμα γάλακτος, αυγά και τυριά; Η νέα τάση μόνο στον Γαστρονόμο.

Γαστρονόμος: Το γιορτινό συνταγολόγιο των Χριστουγέννων-12

Comfort food 


Ο τραχανάς μεταμορφώνεται σε σούπες με χειμωνιάτικες ρίζες και κυδώνι και με κολοκύθια, μανιτάρια και βολάκι Άνδρου.

Γαστρονόμος: Το γιορτινό συνταγολόγιο των Χριστουγέννων-13

Κόκορας με γλάσο παστιτσάδας; 


Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μάς δείχνει μικρά κόλπα μεγάλης νοστιμιάς για να ετοιμάσουμε τον πιο εντυπωσιακό και γευστικό κόκορα για το γιορτινό τραπέζι.

Γαστρονόμος: Το γιορτινό συνταγολόγιο των Χριστουγέννων-14

Τα χοιρινά του Γαστρονόμου


Εύκολα αλλά εντυπωσιακά. Θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά και τα αρώματα από τα ψητά.

Γαστρονόμος: Το γιορτινό συνταγολόγιο των Χριστουγέννων-15

Γιορτινό ζαχαροπλαστείο 


10 φανταστικές συνταγές για σοκολατένια Χριστούγεννα από τον Στέλιο Παρλιάρου.

Γαστρονόμος: Το γιορτινό συνταγολόγιο των Χριστουγέννων-16

Αυτή την Κυριακή, 10/12, με την Καθημερινή

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή