«Τι αναζητούν οι ταξιδιώτες του μέλλοντος» είναι το ερώτημα που απασχολεί την ξενοδοχειακή βιομηχανία διεθνώς, ιδιαίτερα μετά τον συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό από τις εναλλακτικές μορφές που ελκύουν νέους ταξιδιώτες.
Στην προσπάθεια να γνωρίσει και να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ξενοδοχίας, Εστίασης και Αναψυχής (HOTREC) ζήτησε από την TRAVELSAT, η οποία καταγράφει τους Δείκτες Παγκόσμιας Ικανοποίησης, να κάνει μια έρευνα που θα αξιολογήσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νέων τάσεων και θα χαρτογραφήσει τις προσδοκίες των μελλοντικών επισκεπτών.
Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα, η Ελλάδα βρίσκεται στο TOP 3 στις κατηγορίες «Συνολική ποιότητα της τοπικής διατροφής» και «Ποικιλία τοπικών τροφίμων», στον τομέα της γαστρονομίας.