Παλμιέ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Palmier πρωτοεμφανίστηκαν στη Γαλλία στις αρχές του 20ού αιώνα. Το όνομά τους σημαίνει «φοίνικας».

Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 15΄ – 20΄

 

Υλικά (για περίπου 30 κομμάτια)

  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 100 γρ. ζάχαρη, για πασπάλισμα
  • 2 φύλλα σφολιάτας (περίπου 500 γρ.)

Διαδικασία

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι, προσέχοντας να μην κάψει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Στρώνουμε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με λίγη από τη ζάχαρη και απλώνουμε επάνω της μία σφολιάτα.

Αλείφουμε την επιφάνειά της με βούτυρο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τυλίγουμε, χωρίς να σφίγγουμε πολύ, τις δύο μεγάλες πλευρές, έτσι ώστε να συναντηθούν στο κέντρο. Δηλαδή δημιουργούμε ένα μαίανδρο. Κόβουμε την τυλιγμένη σφολιάτα σε φέτες. Μεταφέρουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το άλλο φύλλο.

Αν χρειάζεται, χρησιμοποιούμε και δεύτερη λαμαρίνα. Ψήνουμε τα παλμιέ στον προθερμασμένο φούρνο για 15 – 20 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή