Συκώτι τηγανιά (για μεζέ)

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 13΄

Υλικά μεζές για 6 άτομα:

  • 1½ κιλό συκώτι αρνίσιο, σε κομμάτια των 3 – 4 εκ.
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 70 ml κρασί ξηρό, λευκό
  • 1½ μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το συκώτι μαζί με το κρεμμύδι για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το μάραθο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λαδωθούν καλά.

Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε 50 ml νερό. Μαγειρεύουμε για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να γίνει το συκώτι και να εξατμιστούν τα υγρά.

Τι πίνουμε: Μια κόκκινη διεθνή ποικιλία από τους αμπελώνες των Χανίων, Syrah, Mourvedre.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή