Ταχινένιος χαλβάς σε μωσαϊκό

Ταχινένιος χαλβάς σε μωσαϊκό

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Μερίδες: 990 γρ. / Προετοιμασία: 25'

Υλικά

  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 3 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 1 κουτ. σούπας κακάο
  • 350 γρ. χαλβάς του μπακάλη βανίλια
  • 1 κούπα φουντούκια, χοντροσπασμένα

Διαδικασία

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι και το κακάο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά, για περίπου 30 λεπτά.

Σπάμε με τα χέρια μας τον χαλβά σε κομματάκια. Τα ρίχνουμε μαζί με τα φουντούκια στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ απαλά.

Ντύνουμε το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ με μεμβράνη και αδειάζουμε μέσα τον χαλβά. Καλύπτουμε την επιφάνειά του με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να σφίξει.

Το κόβουμε σε φέτες μεγέθους της αρεσκείας μας.

Μυστικά:

-Μπορούμε να κόψουμε τον χαλβά σε ακανόνιστα σχήματα σπάζοντάς τον με ένα μαχαίρι – όπως κόβουμε την παρμεζάνα. Διαφορετικά, τον κόβουμε σε μπάρες.

-Αν θέλουμε, προσθέτουμε σταφίδες, αμύγδαλα και ξύσμα πορτοκαλιού.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή