Γίγαντες με κόλιανδρο και λιαστές τομάτες

Γίγαντες με κόλιανδρο και λιαστές τομάτες

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 1 βράδυ, Μαγείρεμα: 2 ώρες (συνολικά)

Υλικά για 4 μερίδες

  • 300 γρ. γίγαντες, μουλιασμένοι αποβραδίς
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 150 γρ. τοματάκια κονσέρβας, λιωμένα
  • 12-14 λιαστές τομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και κομμένες στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας ξερός κόλιανδρος, σε σκόνη
  • λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Στραγγίζουμε τους γίγαντες, τους ξεπλένουμε σε κρύο νερό και τους βράζουμε σε άφθονο κρύο νερό για 15 λεπτά.

Τους στραγγίζουμε, τους ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με καθαρό ζεστό νερό που να τους καλύπτει πολύ καλά.

Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, μετριάζουμε τη φωτιά και τους μαγειρεύουμε για 1½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε.

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό λάδι το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τις λιαστές ντομάτες, το υπόλοιπο λάδι, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και 250ml νερό.

Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τους γίγαντες. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή